BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Katalysator Peugeot 2008

Ben je op zoek naar een katalysator voor de Peugeot 2008? Op topcats.nl hebben we ruim 3.800 katalysators voor personenauto’s en bedrijfswagens. Vind hier dus ook een katalysator Peugeot 2008.

Waarom een katalysator voor een Peugeot bestellen via topcats.nl?

Check hier welke onderdelen we voor jouw Peugeot 2008 hebben.

Zoek onderdelen toepasbaar op uw auto

Over de Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een compacte SUV die gebaseerd is op de Peugeot 208. Het ontwerp is bedoeld als een stijlvolle en praktische auto, geschikt voor zowel dagelijks gebruik als voor avontuurlijke uitstapjes met het gezin. Er zijn verschillende motorvarianten beschikbaar, waaronder benzine, diesel, en elektrisch. Deze laatste heeft een rijbereik van ongeveer 300 kilometer en biedt een soepele en stille rijervaring. De Peugeot 2008 wordt vooral geprezen om het stijlvolle ontwerp, ruime interieur en de efficiënte motoren.

Het belang van een goede katalysator

De efficiëntie van de motoren wordt ondersteund door een goede katalysator, die bijdraagt aan het verminderen van schadelijke uitstoot. De katalysator zet namelijk de meest schadelijke uitlaatgassen, zoals onder andere koolmonoxide, stikstofoxiden, en koolwaterstoffen, om in natuurlijkere stoffen. Dit zijn dan stikstof, waterstof, en koolstofdioxiden. Met een goed werkende katalysator kan je dan ook met een gerust gevoel de auto in stappen en de wereld tegemoet rijden.

Levensduur van de katalysator

Hoe goed een katalysator werkt is mede afhankelijk van het onderhoud. Daarom is het van belang om de katalysator jaarlijks tijdens de Apk-keuring te laten controleren. Over het algemeen gaat een katalysator tussen de 80.000 en 150.000 kilometers mee. Door jaarlijks onderhoud kan je dit nog verder verlengen. Houd dit wel in de gaten, want een kapotte of slecht werkende katalysator leidt niet alleen tot meer slechte uitstoot, maar ook tot een slechtere prestatie van de auto met hogere onderhoudskosten als gevolg.

Prijs katalysator Peugeot 2008

De prijs van katalysators hangt af van je keuze in het merk, en varieert daardoor. Tevens maakt het model auto waar je in rijdt uit, en dus welke katalysator daar het beste bij past. Kijk hier voor mogelijkheden in de katalysator Peugeot 2008 of voer je kenteken in via de tool hierboven om direct een passend aanbod in te zien.

katalysator Peugeot 307

katalysator Toyota Corolla

katalysator Mitsubishi Colt