Roetfilter verwijderen

Het verwijderen van een roetfilter is per 1 oktober 2017 verboden. Om te controleren of automobilisten zich hieraan houden, worden wegcontroles en apk keuringen ingezet. Ontbreekt het roetfilter of is het roetfilter zwaar beschadigd? Dan wordt de auto afgekeurd. Tot 20 mei 2018 krijgen autobezitters nog een waarschuwing. Vanaf 20 mei 2018 bent u dus strafbaar als u niet aan deze eisen voldoet. Topcats biedt u daarom de mogelijkheid om uw roetfilter te laten reinigen voor € 285,-.ex btw. in onze vestiging in Lelystad.

Door uw roetfilter te laten reinigen:

 • Bespaart u tot wel 80% op een nieuw roetfilter
 • Bent u niet strafbaar
 • Profiteert u weer van een goed werkend roetfilter
 • Zal uw auto niet worden afgekeurd vanwege het ontbreken van een roetfilter

Roetfilter reinigen voor alle typen personenauto’s en alle automerken

Bespaar honderden euro’s op het onderhoud van uw auto door uw roetfilter te laten reinigen. Topcats heeft ruim 10 jaar ervaring met het reinigen van roetfilters van verschillende soorten personenauto’s en busjes. Het reinigen van uw roetfilter duurt bij een as-verzadiging ongeveer anderhalf uur. U kunt daarom in ons filiaal wachten terwijl wij uw voertuig gereedmaken.

 • Roetfilters dienen gedemonteerd aangeleverd te worden: zonder sensors en pakkingen. Dit kunt u zelf doen of laten doen bij een garage
 • Klaar terwijl u wacht
 • Roetfilter reinigen voor € 285,-.ex btw.
 • Ruim 10 jaar ervaring

Maak direct een afspraak met onze professionals om uw roetfilter te reinigen. Voor vragen of meer informatie neemt u contact met ons op via 088 9494 500.

Voordelen roetfilter reinigen

Met een vervuild roetfilter kunt u onder andere last krijgen van een hoog brandstofgebruik, motorstoringen en motorschade. Door uw roetfilter te laten reinigen ervaart u de volgende voordelen:

 • Geen last meer van motorstoringen
 • U bespaart tot wel 25% brandstof
 • U voorkomt motorschade
 • Flinke kostenbesparing op uw onderhoud

Voor en na foto’s reiniging roetfilter

Hoe gaat een roetfilter reiniging in zijn werk?

Nadat u het roetfilter gedemonteerd heeft en naar ons toe heeft gestuurd, wordt het roetfilter geregistreerd. We controleren de staat van het roetfilter, waarna het reinigingstraject volgt. Het roetfilter wordt in de FSX reinigingsmachine geplaatst. Vervolgens wordt het filter onder hoge druk 2-zijdig schoon geblazen.

 1. Verstuurt het roetfilter naar Topcats of brengt het filter bij ons langs.
 2. Na ontvangst registreren en controleren we het roetfilter.
 3. Vervolgens slijpen het filter open zodat we het monoliet en de doorstroming kunnen testen.
 4. Door middel van onze reinigingsstraat wordt het roetfilter professioneel gereinigd.
 5. Na de grondige reiniging zetten we het filter weer in elkaar.
 6. We geven het roetfilter aan u terug of versturen het roetfilter inclusief rapportage.

Wanneer moet ik mijn roetfilter laten reinigen?

Wij raden aan om uw roetfilter te laten reinigen wanneer uw roetfilter niet naar behoren functioneert en u blijvende last heeft van motorproblemen als gevolg van het roetfilter. Ook wanneer u uw onderhoudskosten flink ziet toenemen door het roetfilter, is het reinigen van uw roetfilter nog de enige optie. Daarnaast stelt de overheid een goed werkend roetfilter verplicht per 1 mei 2018. Is uw roetfilter beschadigd of twijfelt u daarover? Neem dan contact met ons op.

Roetfilter verwijderen of reinigen

Veel mensen laten het roetfilter verwijderen omdat het onderhoud en het vervangen van een roetfilter dure alternatieven zijn. De Nederlandse overheid stelt een roetfilter echter verplicht. Per 1 mei 2018 is een niet goed functionerend roetfilter of het ontbreken van een roetfilter in dieselauto’s zelfs strafbaar. Deze wet werd eerder geschrapt omdat de handhaving in de praktijk onmogelijk bleek. Momenteel controleert de overheid of het roetfilter aanwezig is via de jaarlijkse apk keuringen.

Roetfilter reinigen voor 1 mei 2018

Om te zorgen dat uw voertuig aan de nieuwe wetgeving voldoet, heeft u nog tot 20 mei 2018 de tijd om uw roetfilter te laten reinigen of om een nieuw roetfilter te laten plaatsen. Het plaatsen van een nieuw roetfilter is erg prijzig. Het reinigen van een roetfilter is tot wel 80% goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuw roetfilter. Neem daarom direct contact op met de experts van Topcats om uw roetfilter vakkundig te laten reinigen via 088 9494 500 of stuur een e-mail naar info@topcats.nl.

Voor en na foto’s reiniging roetfilter

Wat is de functie van een roetfilter?

Het roetfilter is ontworpen om roetdeeltjes uit de motor op te vangen en tijdelijk te bewaren, om vervolgens te regenereren. De regeneratie vindt plaatst na zo’n 200 tot 600 kilometer. Het roetfilter zit dan vol met roetdeeltjes. Om deze roetdeeltjes te verbranden, moet een temperatuur worden behaald van ongeveer 700 graden. Deze hoge temperatuur kan alleen worden bereikt door het inspuiten van een ruime hoeveelheid diesel.

Belastend voor het milieu

Het regeneratieproces is niet ideaal voor het brandstofverbruik én het milieu. Dit proces herhaalt zich meerdere malen en resulteert uiteindelijk in een verstopt en vervuild roetfilter. Een niet functionerend roetfilter is echter niet wenselijk en is belastend voor het milieu. Dieselauto’s, busjes en trucks die zijn gebouwd in 2006 of later beschikken over een roetfilter. Heeft u last van uw roetfilter? Maak dan een afspraak met onze roetfilter specialisten.

Roetfilters reiniging voor vrachtwagens

Beschikt u over een vrachtwagen en wilt u weten wat Topcats voor uw voertuig kan betekenen? Bekijk dan onze pagina over heavy duty roetfilters roetfilters en zorg dat uw vrachtwagen aan de laatste milieueisen voldoet.

Maak een afspraak met Topcats

Zorg dat uw auto aan de juiste eisen voldoet en maak een afspraak bij Topcats om uw roetfilter te reinigen door het contactformulier in te vullen. Voor meer informatie over het reinigen of verwijderen van een roetfilter kunt u contact met ons opnemen via 088 9494 500 of info@topcats.nl.

*Bij as-verzadiging. In sommige gevallen zal de reiniging een c.a. 24 uur duren, afhankelijk van de verzadiging, om een uitstekend resultaat te behalen.